🎁 Gratis koksmes bij 295,- aan pannen! Voeg ‘m zelf toe aan je winkelwagen.

De perfecte pannenkoeken: kies de juiste pan en recept

De perfecte pannenkoeken: kies de juiste pan en recept

, 3 min lezen

Wil je heerlijke, luchtige pannenkoeken bakken? Dan is niet alleen het recept belangrijk, maar ook de pan die je gebruikt. In deze blog ontdek je hoe je met het juiste type pan en een simpel basisrecept de beste pannenkoeken maakt. Volg onze handige tips en verras jezelf (en anderen) met perfect gebakken pannenkoeken!

Waarom de juiste pan belangrijk is

Wist je dat het type pan een groot verschil maakt bij het bakken van pannenkoeken? Een speciale pannenkoekenpan heeft een lage rand, waardoor je de pannenkoek makkelijker kunt omdraaien. Daarnaast zorgt een pan met goede warmteverdeling voor gelijkmatig gebakken pannenkoeken zonder verbrande randen. Kies een pan die past bij jouw warmtebron en bakstijl, zoals een RVS pannenkoekenpan voor de beste warmtegeleiding tegen hotspots en een Aluminium pannenkoekenpan met keramische anti aanbaklaag voor gemak.

Het ultieme basisrecept voor pannenkoeken

Wil je een eenvoudig en betrouwbaar recept? Met deze ingrediënten maak je in een handomdraai heerlijke pannenkoeken:

Ingrediënten (voor ongeveer 8 pannenkoeken):

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Boter of olie om te bakken

Extra lekker is zelf om te experimenteren met verschillende toppings! Lekker zoet of toch fris, alles kan! 

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem en een snufje zout toe.
  2. Giet geleidelijk de melk erbij en klop het geheel tot een glad beslag zonder klontjes.
  3. Laat het beslag indien mogelijk 30 minuten rusten voor extra luchtige pannenkoeken.
  4. Verhit een beetje boter of olie in een pannenkoekenpan en zorg dat de pan goed heet is.
  5. Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  6. Bak de pannenkoek 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1-2 minuten.
  7. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is en geniet van je heerlijke pannenkoeken!

Handige baktips voor het beste resultaat

  • Gebruik een pan die alle warmte gelijk matig kan verdelen over de bodem.
  • Gebruik een goed verhitte pan voor gelijkmatige bruining.
  • Voeg een beetje gesmolten boter aan het beslag toe voor een zachtere structuur. Dit werkt perfect in RVS pannenkoekenpannen!
  • Wil je extra luchtige pannenkoeken? Laat het beslag even rusten.
  • Draai de pannenkoek niet te snel om, wacht tot de bovenkant droog is.
  • Gebruik steeds een klein beetje boter of olie om aanbakken te voorkomen.

Heerlijke toppings: zoet of hartig?

Een pannenkoek is heerlijk naturel, maar met een lekkere topping maak je het nog lekkerder!

Zoete toppings: 

Stroop, poedersuiker, jam, honing, banaan met chocoladepasta, aardbeien met slagroom.

Hartige toppings:

Kaas, spek, ham, brie, gerookte zalm met crème fraîche, gebakken champignons met kruiden.

Welke pan kies jij?

Als je vaak pannenkoeken bakt, is een goede pannenkoekenpan een slimmere investering dan een koekenpan. Kies een pan die past bij je fornuis en bakstijl. Voor gasfornuizen werken RVS of aluminium pannen goed. Kook je op inductie? Ga dan voor een pan RVS pannenkoekenpan of een aluminium pannenkoekenpan met een dikke bodem. Het is voor inductie koken essentieel dat de pannenkoekenpan alle warmte kan opnemen in de bodem.

Onze keuze voor een dikke pannenkoekenpan is dan ook: Demeyere Specialties 5 Pannenkoekenpan.

Liever een pannenkoekenpan met een anti aanbaklaag? Bekijk dan eens de:  Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce Pannenkoekenpan als je op inductie bakt en de: BK Easy Induction Ceramic Pannenkoekenpan als je op gas bakt! 

Met de juiste pan en dit basisrecept bak jij voortaan de lekkerste pannenkoeken. Tijd om te bakken en te genieten!

Tags


Misschien ook interessant

  • Waarom een hapjespan onmisbaar is in je keuken!

    Waarom een hapjespan onmisbaar is in je keuken!

    Een hapjespan hoort eigenlijk in elke keuken thuis. Deze pan is zó handig dat je hem bijna elke dag kunt gebruiken. Of je nu pasta...

    Lees meer 

  • Moet je een RVS pan inbranden? We leggen het uit!

    Moet je een RVS pan inbranden? We leggen het uit!

    Als je op zoek bent naar een nieuwe pan of net een nieuwe RVS koekenpan hebt gekocht, vraag je je misschien af of je deze...

    Lees meer 

  • Getest en goedgekeurd: dit is de Beste Koekenpan volgens de Consumentenbond

    Getest en goedgekeurd: dit is de Beste Koekenpan volgens de Consumentenbond

    Ben je op zoek naar een nieuwe koekenpan van topkwaliteit? Dan hebben we goed nieuws: de Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce koekenpan is al sinds...

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.